Over 925 sterling zilver 
Sterling zilver bestaat uit ten minste 92,5% puur zilver en 7,5% ander metaal, meestal koper. Puur zilver is niet bruikbaar voor sieraden omdat het heel erg zacht en kwetsbaar is. Het metaal wordt toegevoegd om het zilver sterker te maken.

Ook 925 sterling zilver kan verkleuren, dit is een natuurlijk proces. Het betekent niet dat het materiaal nep is. Het zilver kan verkleuren door bepaalde stoffen in de lucht, door parfum, maar ook door de zuurgraad van je huid en die is per persoon verschillend. Aanslag kun je eventueel weghalen met een zilverpoetsdoek. 

Over verguld 925 sterling zilver
De gouden onderdelen van By Bloom zijn van 925 sterling zilver en verguld met twee lagen 24 karaats goud. 

Over Hematiet
Hematiet is een edelsteen met metaalglans. Het komt wereldwijd voor. Leuk weetje: het mineraal komt in hoge concentratie voor op de planeet Mars!

Over edelsteen en half-edelsteen
Vroeger kende men drie echte edelstenen: robijn, smaragd en saffier. Alle andere edelstenen die daarna werden gevonden noemde men half-edelstenen. Het lijkt erop alsof die stenen maar voor de helft edelsteen zijn, maar dat is niet zo. De naam werd simpelweg alleen gebruikt om onderscheid te maken tussen de drie geliefde stenen en de rest. Inmiddels verdwijnt de term half-edelsteen langzaam en daarom gebruik ik op de website ook de term edelsteen. Waar mogelijk vermeld ik welke steen het precies is. 

Om je sieraden lang mooi te houden kun je het volgende doen:

  • Draag je sieraad niet onder de douche of met sporten;
  • Voorkom dat creme of parfum op je sieraad komt;
  • Doe je sieraad 's nachts af;
  • Berg je sieraad netjes op in een sieradendoosje. 

 

Bekijk alle sieraden >>

© 2019 - 2021 By Bloom | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel